Uitwisselen gegevens (LSP)

Onze praktijk is aangesloten op het Landelijk Schakel Punt (LSP).

Het LSP maakt uitwisseling van medische gegevens mogelijk. In dit netwerk staat alleen uw BSN en welke huisarts en apotheek gegevens over u beschikbaar hebben. Uw medische gegevens worden dus niet opgeslagen in het LSP zelf. Ze blijven staan in onze computer.

Voor een heldere uitleg over het LSP kunt u hieronder het filmpje bekijken van VZVZ.

 

Actuele gegevens

Andere zorgverleners, zoals een waarnemend huisarts, een andere apotheek of een medisch specialist, kunnen alleen de belangrijkste informatie uit uw dossier inzien. Wij houden uw dossier bij. Zo zijn altijd de actuele gegevens over uw gezondheid beschikbaar.

 

Na toestemming

Een andere zorgverlener kan dan uw gegevens opvragen als dat nodig is voor uw behandeling. Het LSP zoekt aan de hand van uw Burgerservicenummer welke zorgverleners gegevens over u beschikbaar hebben gesteld. Als er gegevens beschikbaar zijn, kan de zorgverlener deze opvragen en inzien.

In het netwerk staat alleen uw BSN vermeld en welke huisarts en apotheek gegevens over u beschikbaar hebben. Uw medische gegevens worden dus niet opgeslagen in het LSP.

 

Regionaal

Het LSP is opgedeeld in ongeveer veertig regio’s. Alle huisartsenposten, huisartsen en apotheken, die gebruikmaken van het LSP, zijn ingedeeld in één van deze regio’s en kunnen zich eventueel bij een andere regio aansluiten. Binnen zo’n regio wisselen zorgverleners gegevens met elkaar uit. Voor ziekenhuizen is een uitzondering gemaakt. Zij hebben vaak patiënten die uit meerdere regio’s komen en kunnen daarom met meerdere regio’s gegevens uitwisselen.

Patiënten merken in principe niets van de regio-indeling, tenzij ze ook bij zorgverleners uit andere regio’s komen. Dan kan het voorkomen dat gegevens niet kunnen worden opgevraagd. Via de regio-indeling kunt u zien in welke regio of regio’s uw zorgverlener gegevens kan uitwisselen.

 

Toestemming geven

Wilt u dat zorgverleners uw medische gegevens elektronisch kunnen delen? Dan kunt u hiervoor mondeling toestemming geven als de huisarts of assistente daarom vraagt.

Daarnaast kunt u het formulier uitprinten, invullen en inleveren bij ons.

Ook kunt u uw toestemming online regelen op www.ikgeeftoestemming.nl. Het kan zijn dat meerdere zorgaanbieders gegevens over u hebben die ze willen delen. Geeft u dan bij elke zorgaanbieder uw toestemming. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken.

Contact

Spoednummer 050-4042899
 

Huisartsenpraktijk E.J. Smelik

Dorpshuisweg 38
9617 BN HARKSTEDE
Telefoon:
050-4041215
Receptenlijn:
050-4040936
Fax:
050-4041253
Email: apotheek.harkstede@home.nl
Routebeschrijving >

Openingstijden

Huisartsenpraktijk
Iedere werkdag 8.00-17:00 uur.

Apotheek
Iedere werkdag 8.00-17:30 uur.

Onze praktijk is DEKRA gecertificeerd.

DEKRA