Veelgestelde vragen

 • Vergoedingen
  • Welke zorg wordt vergoed (en gaat dus niet van mijn eigen risico af)?

   De zorg die wordt geleverd in de huisartsenpraktijk gaat niet ten koste van uw eigen risico. Het gaat dan om telefoontjes, spreekuren en visites, maar ook zorg geleverd door onze doktersassistentes en praktijkondersteuners wordt door alle zorgverzekeraars vergoed. Hieronder valt ook de zorg voor chronisch zieken (diabetes, longziekten, boezemfibrilleren).

  • Welke zorg wordt niet vergoed (en gaat dus van mijn eigen risico af)?

   Als de huisarts extra onderzoeken aanvraagt zoals bloedonderzoek, röntgenfoto’s of kweken van urine, of u medicatie voorschrijft, dan valt dit onder uw eigen risico. Ook als de huisarts u verwijst naar een andere hulpverlener of naar het ziekenhuis kan dat vallen onder het eigen risico.

   Wat wel en niet vergoed wordt is vastgelegd in de overeenkomst (polis) die u sluit met uw zorgverzekeraar. Dit is mede afhankelijk van eventueel aanvullende verzekeringen. Wat wel en niet verzekerd is verschilt dus per persoon. Dat betekent dat uw huisarts niet verantwoordelijk is en u de huisarts dan ook niet aansprakelijk kan stellen voor kosten die de zorgverzekeraar achteraf bij u in rekening brengt. Uw huisarts heeft geen zicht op kosten die andere zorgaanbieders in rekening brengen en is niet op de hoogte van wat wel of niet onder uw eigen risico valt. U kunt zo nodig zelf bij uw zorgverzekeraar navragen welke zorg in uw geval vergoed wordt.

Contact

Spoednummer 050-4042899
 

Huisartsenpraktijk E.J. Smelik

Dorpshuisweg 38
9617 BN HARKSTEDE
Telefoon:
050-4041215
Receptenlijn:
050-4040936
Fax:
050-4041253
Email: apotheek.harkstede@home.nl
Routebeschrijving >

Openingstijden

Huisartsenpraktijk
Iedere werkdag 8.00-17:00 uur.

Apotheek
Iedere werkdag 8.00-17:30 uur.

Onze praktijk is DEKRA gecertificeerd.

DEKRA